Informeren
Het bewustzijn van cliënten wordt mede gestimuleerd door het bieden van informatie over (on)gezond gedrag. Bijvoorbeeld door cliënten te informeren over de schadelijke effecten van het ongezonde gedrag op de gezondheid, het sociale en emotionele welzijn of de omgeving. Het laten zien en herkennen van de consequenties van gedrag helpt om de relatie tussen gedrag en effect van het gedrag te verduidelijken. Hierdoor kan het bewustzijn van het ongewenste gedrag vergroot worden.
Handige tools
Voedingscentrum
Deze website van het Voedingscentrum biedt informatie over gezond versus ongezond eten. Het biedt recepten, gezondere alternatieven bij een minder gezonde keuze en geeft betrouwbare informatie over voeding.
Opties: In te zetten voor gezonde recepten en om te informeren over voeding en voedingswaarden.
SamenGezond
De gezondheidsapp van SamenGezond helpt je cliënt gezonder te leven. Eenvoudig en in kleine stapjes. Iedereen kan met de app werken aan een betere gezondheid. De app is vrij toegankelijk.
Opties: Door middel van de SamenGezond app kan jij je cliënt informeren over verschillende leefstijlthema’s. Daarnaast stimuleert deze applicatie je cliënt door middel van verschillende weekdoelen zoals stappen zetten of dagelijks mediteren.
Doelgroep: cliënt
Thuisarts
De website van Thuisarts beschikt over betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.
Opties: door middel van deze site kan jij je cliënt informeren over verschillende aandoeningen. Hiermee kan jij je cliënt zelf kennis op laten doen en hiermee zijn risicoperceptie en/of aanleiding tot verandering beïnvloeden.
Join2Move
De Join2Move applicatie bevat een artrose beweegprogramma van 12 weken waarmee je cliënt zelfstandig in beweging kan komen en blijven. De applicatie informeert en ondersteunt je cliënt bij het maken van zijn/haar eigen beweegprogramma. Daarnaast geeft de applicatie ook feedback op uitgevoerde activiteiten. Er zijn kosten verbonden aan deze app. Tijdelijk is het mogelijk om gratis toegang te krijgen tot het beweegprogramma.
Opties: video ondersteuning bij oefeningen, oefeningen speciaal gericht op gestelde doelen, informeren, resultaten bekijken, feedback op verrichte activiteit.
Doelgroep: cliënten